Med forstørring av brystene tenker man i de fleste tilfeller på brystforstørrelse med silikonproteser, i enkelte tilfeller saltvannsproteser.

Et nytt produkt, som blant annet brukes til å forstørre bryster, er Macrolane. Macrolane brukes ved injeksjoner i særlig brystene og på rumpepartiet. Det er relativt dyrt og virkningen er tidsbegrenset (i likhet med Restylane og Botox). I Sverige ser det ut til at Macrolane har slått an i større grad enn i Norge, men produktet har ikke vært så lenge på markedet, så tiden vil vise hvordan utviklingen blir her til lands..

Skrekkhistorier og «malpractice»

Slik behandling som her er beskrevet, regnes som «malpractice»: Ingen seriøse norske klinikker tilbyr injeksjoner av silikon rett i kroppen.

Fra USA leser man om useriøse bakgårdsklinikker og omreisende «innsprøytere» som injiserer alt fra motorolje til industrisilikon rett inn i kvinners bryst. Markedsføring skal skje gjennom jungeltelegrafen. Det finnes såkalte «pumping parties» der uautoriserte folk sprøyter inn ufarlig eller farlig silikon forskjellige steder på kroppen (lår, bryster, rumpe etc.).

Den amerikanske kvinnen Fiordaliza Pichardo døde av propp i lungene etter en silikoninjeksjon foretatt av en skjønnhetspleier som ikke var autorisert til å foreta en slik injeksjon. De medisinske undersøkerne fant en propp/emboli av silikon i lungene henne som førte til hennes død. For 800 dollar per kopp med silikon fikk Fiordaliza Pichardo ved flere anledninger injisert silikon rett i kroppen. Mengden silikon varierte fra en halv kopp til to kopper. Les om Fiordaliza Pichardo i New York Times.

Les mer om brystforstørring og silikon