Ansiktsløft

Kan huden bli for glatt ved ansiktsløftning?

Dette er noe mange pasienter er urolige for. Mange er bekymret for at en ansiktsløftning skal medføre at de blir altfor stramme og glatte i ansiktshuden og dermed får et unaturlig utseende. Risikoen for dette er tilnærmet null. Personer som i forhold til sin alder ser unaturlig glatte og stive ut i ansiktet (typisk nordamerikanske kjendiser), har ikke fått dette utseende som et resultat etter kun én ansiktsløftning. For å skape slike ansikter har man i regelen gjort mange operasjoner, gjerne kombinert med etterfølgende kjemiske peelinger som forårsaker en overflatisk brannskade med etterfølgende stiv og uelastisk hud.
Aleris Nobel

Bryst

Er brystløft eller brystforstørrelse det riktige for meg?

Hvis brystene er blitt slappere, vil et brystløft gjenopprette de høyere og strammere bryster du en gang hadde og samtidig gi dem rundere og finere fasong. Enkelte kvinner som utvikler heng, har relativt små og «tomme» bryst. Da kan man legge inn silikonproteser samtidig som man utfører brystløft, for å øke volumet og bedre fasongen.
Aleris Nobel Oslo

Hvordan finner jeg den riktige størrelsen på brystprotesene?

Plastikkirurgen hjelper deg med å finne riktig størrelse og form på implantat i sammen med deg. Dette går dere igjennom på konsultasjonen hvor dere vil gå igjennom og se på ulike former og størrelser. I noen tilfeller kan det bli nødvendig å endre på størrelsen på protesene enn det som var blitt avtalt med kirurgen før operasjonen. Kirurgen vil velge den riktige størrelsen på brystprotesen utifra hva som er medisinsk forsvarlig og estetisk riktig. Vi er opptatt av at du som pasient skal bli optimalt fornøyd med resultatet.
Aleris Colosseum Stavanger

Kan man ta brystforstørring med eget fett?

Fettransplantasjon er en teknikk som brukes mer og mer internasjonalt for oppretting av bløtdelsdefekter eller øking av volum av bryster og rumpe. Det begynner også å komme i Norge, men gjøres foreløpig hovedsakelig i ansiktet for oppfylling av defekter / rynker.
Aleris Nesttun, Bergen

Fettsuging

Gjør det vondt å fettsuge lårene?

Aleris Nobel benytter Liposculpture Syringe som er den mest skånsomme måten å fjerne fett på. Noe ubehag må du allikevel regne med etter en fettsuging. De aller fleste vil føle seg stive og støle de første dagene, omtrent som når en utrent person har trent aerobic og latt være å tøye ut. Disse smertene avtar gradvis og forsvinner som regel i løpet av de første ukene. Det er vanlig at man går tilbake til arbeidet etter to-tre dager.
Aleris Nobel

Når kan jeg gå på jobb igjen etter fettsuging?

De som har et lettere arbeid, kan normalt – etter en mindre fettsuging – gjenoppta sitt arbeid 1-2 dager etter operasjonen. Ved mer omfattende fettsuging og hos de som har tungt arbeid, kan flere dagers fravær fra arbeidet være nødvendig.
Aleris Nobel

Kosmetisk

Finnes det noen behandlingsform for porer? Har store porer på nesen jeg gjerne skulle vært foruten

Hei.

Det er litt vanskelig å si uten å ha sett deg, men på generelt grunnlag kan vi absolutt behandle store porer med godt resultat. Det som er viktig å huske på er at hudpleie tar tid, og at store porer er noe av det som tar lengst tid å jobbe med. Kan du komme inn for en gratis og uforpliktende konsultasjon?

Den vanligste behandlingen er en kombinasjon av a-vitaminsyre, c-vitamin serum og abradermol skrubb. Dette er hjemmebehandlinger. Vi har også medisinske peelinger, og salongskrubb som kan brukes i kampen mot store porer.

Vennlig hilsen
Elin Kringen

Hei! Er det mulig å behandle mørke ringer under øynene med Restylane?

Vi gjør behandlingen tear throug med Restylane. Dette er en effektiv behandling for din indikasjon. Om det er denne behandlingen som vil være den beste for deg er umulig å si uten å ha sett deg. Det kommer litt an på hvorfor mørkheten er der. Av og til kan den skyldes pigmentering, andre ganger er det rett og slett huden som er såpass tynn og fargen på muskel og blodårer skinner igjennom. Da er det en øyekrem med vitamin K som kan hjelpe. Kom gjerne inn på en gratis og uforpliktende konsultasjon. Tlf 73 87 39 00

Vennlig hilsen
Elin Kringen

Hvordan bli kvitt mørke ringer under øynene? Hvorfor får jeg det?

Hei!
Mørke ringer under øynene kan komme av flere årsaker. Noen har det bare genetisk, mens hos andre er det lite søvn og utilstrekkelig kosthold i forhold til aktivitet. Det er viktig å drikke nok vann, spise sunt og forsøke å få rikelig med søvn. Blåfargen er pga blodårene våre, så selve fargen er litt vanskelig å få gjort noe med.

Dersom problemet er at du mangler litt fylde i huden din under øynene kan vi sette Restylane som en ”teat throug” behandling. Da legges Restylanen under muskelen opp mot øyet ditt, slik at du får ett løft. Denne behandlingen blir finere og finere etter ca 1 md. Hos noen pasienter kan jeg også legge inn litt kinnbein med Restylane sub-q, slik at jeg får strukket huden utover, da er det få som har igjen mørke linjer under øynene.

Øyekrem med vitamin K hjelper mot blåhet, og øyekrem med retinol hjelper mot hovenhet.

Vi kan dessverre ikke gjøre laser mot selve blåheten under øynene.

Vennlig hilsen
Elin Kringen

Jeg synes jeg har veldig trette øyne, dvs. mørke ringer og litt innsunkne under. Jeg lurer på om det er mulig å fjerne dette med Restylane?

Hei!

Behandling for mørke ringer og innsunkne øyne er ofte «tear throug». Da bruker vi Restylane Perlane under muskelen i det området. Pris på behandlingen er som oftest avhengig av hvor dype søkkene er, hvor stor forandring en ønsker og hva en selv blir fornøyd med.

Når en behandler mørke ringer rundt øynene er det viktig at alle andre faktorer er optimale, som nok kvalitetssøvnsøvn, rikelig med væskeinntak, sundt kosthold. Øyekremer med vitamin K kan hjelpe litt. Selve blåheten under øynene er ofte genetisk betinget, og den forsvinner nok aldri helt, men vi demper det betraktelig.

Dette er jo et generelt svar, så det er et lite forbehold her. Kontakt gjerne Aleris for en konsultasjon, så kan jeg gi deg et helt personlig svar. Det er helt uforpliktende.

Vennlig hilsen
Elin Kringen

Kan man korrigere kløft i haka med filler?

På generelt grunnlag er svaret ja, det skal kunne gå å løfte det med filler. Dersom huden er for stram, kan det derimot bli problematisk, så helt spesifikt kan jeg dessverre ikke svare deg uten å ha sett deg. Konsultasjonstime hos kosmetisk sykepleier kan du bestille på alle Aleris-klinikker.

Vennlig hilsen
Elin Kringen

Når jeg smiler og ler så trekker den ene siden av underleppen/hakepartiet seg med, og den andre er i ro. Kan dette rettes uten kirurgi?

Hei! 🙂
Det er fult mulig å rette ut noe skjevheter i ansiktet med botox. Botox er et registert legemiddel som inneholder botulinum-toxin type A, og som blokkerer nerveimpulsene til de behandlede musklene slik at de ikke trekker seg sammen.

Dette er en litt mer avansert Botox-behandling enn de mest vanlige (sinnarynke, kråketær og pannestriper), så det vil ikke være noe alle behandlere gjør.

Jeg vil anbefale deg å kontakte Aleris for å få en konsultasjon hos sykepleier, så får du en helt presis vurdering akkurat for deg.

Hilsen Elin

Leppe

Kan man bli hoven etter filler i leppen?

Hei! 🙂

Leppene er ett område som har en tendens til å hovne veldig opp, samtidig som at det er midt i ansiktet ditt. Alle ser seg selv i speilet flere ganger om dagen, og det blir ikke mindre etter en behandling. Uansett om forandringen er positiv, vil det kunne være litt uvant i starten. Mange kan synes det er litt stivt og uvant de første dagene. Det er også alltid en risiko for blåflekker, og da kan en jo bli noe skjevt hoven.

Jeg vil anbefale deg å sette av en dag eller to til å «hele» etter behandlingen dersom du er usikker. Alle er jo forskjellige, og jeg har hatt flere kunder som har gått rett på jobb, men de aller fleste synes det er greit å vente en dag eller to.

Ett tips er at det kan være greit å bruke en ispose eller lignende etter behandling, bare vær forsiktig og legg imellom et lite tøystykke, så du ikke får frostskader.

Kom gjerne på en gratis konsultasjon hos en av våre sykepleiere for mer informasjon.

Hilsen Elin

Kan man forme leppene med Restylane?

Restylane kan til en viss grad forme leppene, men dersom du har veldig små lepper av natur, får vi ikke laget det til for eksempel «Angelina Jolie». Alle har ett visst utgangspunkt, og det vil ha innvirkning på resultatet. Vi har mange ulike injeksjonsteknikker, så her kan vi styre det litt sammen.

Noen ønsker bl.a. bredere munn, men der kan jeg ikke hjelpe til.

Lepper blir på en måte litt «bygget» opp, så om vi skal gjøre noe oppretting, blir de ofte penere og penere etter hvert som vi har jobbet litt med leppa.

Vennlig hilsen
Elin Kringen

Nese

Neseoperasjon uten kirurgi. Kan jeg korrigere nesetippen uten kirurgi?

Vi kan korrigere nese ved hjelp av Restylane. Det retter ut ujevne neser, (eks. en liten kul), slik at inntrykket av nesen blir mindre.
Korrigering av nesetipp ville jeg nok snakket med en plastikkirurg om.

Vennlig hilsen
Elin Kringen

Obagi

Jeg er ei dame på 50 år. Har brukt Obagi Nu-derm i 6-7 uker føre jeg tok laserbehandling på nedre/halve ansiktet. Etter et par dagers hvile fortsatte jeg å bruke Obagi i øvre del ansikt mens jeg skallet litt av fra laserbehandlingen på nedre del. Nå er jeg på 10. uke med Obagi i øvre del av ansikt og er rød, og har fått mange små rynker i kinna – noe jeg ikke har hatt før. Har også dypere rynker i panna og ved øyne, men ingen skrelling. Hva er dette? Skal det dukke opp "nye" rynker, bør jeg ta en pause?

Hei!

Det er helt normalt at du før økt rynkemønster underveis i Obagi Nu-derm kuren. Huden din blir jo veldig tørr og flassete under en slik kur, dette fordi vi prøver å ”tvinge” huden din til å produsere mer  fukt, slik at du etter hvert kan bruke mindre kremer. Dersom du synes det er veldig ubehagelig kan du bruke enten Action kremen i ansikt, eller elastiderm eyetreatment rundt øynene. Dersom du ”holder” ut, så trengs ikke det. Du vil etter hvert se en veldig fresh og fin hud komme frem der.

Det raskeste resultatet får du dersom du går kuren ut, uten pasue. Da dette kan være litt problematisk for enkelte mtp både jobb og sosialt, vil enkelte ta en og annen pause til enkelte anledninger som julebord og lignende. Da stopper du med exfoderm, tretinoinkrem og blender noen dager i forveien, og starter opp så raskt som mulig på programmet igjen. Noen ønsker ikke å gjennomføre en kur i det hele tatt, de bruker programmet kun to ganger i uka, men igjen, det beste resultatet kommer hos de som gjennomfører.

Det er litt vanskelig å svare når du kan starte opp på programmet etter laser, da det spørs litt hvilken laser du har tatt. Det ville jeg spurt legen du gjorde laser behandlingen om. Som en generell regel ville jeg ventet til huden var godt helet etter laserbehandlingen, og startet litt forsiktig med ett tynt lag tretinoin 2 kvelder i uka, og sett hvordan reaksjonen hadde blitt. Det er jo ikke sikkert du trenger en ”kur” på det området du har gjort en laserbehandling. Kanskje trenger du bare vedlikehold som er 2-3x pr uke..

Dersom du har vært hos legen  din, og han fremdeles ikke kan svare deg godt nok, kan du ta kontakt med hud-helse på www.obagi.no. De har alle svarene klart.

Lykke til videre, og hold ut. Huden blir helt fantastisk!

Vennlig hilsen
Elin Kringen

Øyelokk

Kan man få bedre sidesyn ved øyelokkoperasjon?

Ja, absolutt. Tunge øyelokk kan være en sterkt medvirkende årsak til redusert sidesyn. Aleris Nobel har meget gode erfaringer med behandling av øyelokk. I tillegg til bedre sidesyn, vil du få et mer våkent og ungdommelig utseende.
Aleris Nobel