Kan jeg amme etter brystreduksjon?

Kapsel ved brystforstĂžrrelse

Kan jeg amme etter brystreduksjon?

Hei😊

Jeg er veldig interessert i Ă„ ta en brystreduksjon hos dere selvom jeg ikke er ferdig med barn.
Jeg vet det er anbefalt Ä vente men mÄ si at jeg plages veldig med brystene mine og syns det var mer utfordrende enn lettvint Ä amme fÞrstemann pÄ grunn av sÄ store bryster at jeg mÄtte bruke 2 hender ved Ä amme, eller ligge i en seng for Ä fÄ dette til.

Mine spÞrsmÄl er derfor om dere fortsatt frarÄder Ä vente? Jeg vet uansett at jeg ikke kommer til Ä fÄ et barn til pÄ flere Är.

Jeg lurer ogsÄ pÄ BMI grensen deres, jeg er hÞy men har fortsatt noen kg ekstra etter forrige graviditet, samt en del muskler.

Svar fra dr Margareth Bruheim:

Hei,

Etter ein brystreduksjon kan det vera vanskeleg Ä fÄ til amming.  Det kan bli for lite mjÞlk slik at ein mÄ gi flaske i tillegg. Ein anbefaler ofte Ä vente med brystreduksjon dersom det er Þnskeleg Ä kunna amme. I ditt tilfelle mÄ du vurdere sjÞlv om det vil vera eit problem for deg Ä evt ikkje fÄ til Ä amme eit nytt barn.  BMI-kravet for Ä fÄ godkjent ein brystreduksjon pÄ medisinsk grunnlag og fÄ operasjonen innanfor det offentlege eller dekka av forsikring er i fÞlge nasjonal prioriteringsveileder  27.  Ventetida pÄ operasjon etter konsultasjon vil vanlegvis vera 2-3 veker, men kan variere litt fordi enkelte tidspunkt er meir populÊre og blir oppbestilt tidlegare. Dersom det er Þnskeleg med vurdering eller meir informasjon er du velkommen til ein uforpliktande konsultasjon.

Margareth Bruheim

Kapsel ved brystforstĂžrrelse

Hei, Jeg tok brystforstÞrrelse med silikon for noen Är siden. Jeg fikk betennelse etter operasjonen og etter et tag fikk jeg kapsel pÄ hÞyere bryst. Da valgte jeg Ä fjerne protesene. NÄ vurderer jeg Ä legge inn proteser pÄ nytt, og lurer pÄ om det er stor risiko for at jeg kan fÄ kapsel igjen?

Svar fra dr Margareth Bruheim:

Hei,

Det vil alltid vera ei viss risiko for komplikasjonar etter operasjoner. Det kan bli ei blodansamling og det kan bli infeksjon i sÄret. Det er skjeldan at dette skjer, men vi opplever av og til at det skjer at ein pasient kan fÄ slike komplikasjonar. Som regel er det ikkje ein spesiell grunn til at dette skjer. Dersom ein pasient  har auka blÞdningstendens vil vedkommande ha auka risiko for Ä fÄ ei blodansamling og dersom ein pasiente har ein bakterieinfeksjon pÄ operasjonstidspunktet vil det vera stÞrre risiko sÄrinfeksjon. Det vil og vera stÞrre risiko for sÄrinfeksjon dersom det blir veldig stramt og dÄrleg blodsirkulasjon nÄr ein lukker eit sÄr.

Etter ein infeksjon i eit bryst er det stÞrre risiko for Ä fÄ kapseldanning rundt eit implantat. Mange seier at ein mÄ venta minst 3 mÄnader fÞr ein legg inn implantat pÄ nytt, medan andre meiner det bÞr gÄ endÄ lenger tid. Vi ser at det kan vera stÞrre risiko for Ä fÄ kapsel pÄ nytt dersom ein har hatt det tidlegare.  Det betyr ikkje at det er sikkert at du vil fÄ kapsel pÄ nytt, men det vil vera litt stÞrre risiko.

Margareth Bruheim