Halsen er en naturlig fortsettelse av ansiktet og det er vanskelig å skille disse to distinkt fra hverandre. Det ene har sterk sammenheng med det andre. Et glatt og harmonisk ansikt henger naturlig sammen med en stram og slank hals. Hvis disse to ikke spiller på lag blir det disharmoni og det «ene slår ut det andre». Derfor vurderes hals og ansikt nært sammen i plastikkirurgisk sammenheng.

Med økende alder blir huden på halsen slappere og mer rynket hos alle.  I tillegg utvikler noen en dobbelthake som er betinget i opphopning av mer eller mindre underhudsfett under haken. Hvis man behandler halsen alene (halsløft) uten å gjøre et ansiktsløft dreier det seg oftest om fettsuging av underhudsfett under haken. Mindre rynker i huden på halsen behandles lettest med CO2-laser, men skal man behandle hudoverskudd og større rynkeforandringer gjøres et halsløft/ansiktsløft.

Hos menn utfører man i de fleste tilfeller kun fettsuging av dobbelthake, mens hos kvinner gjøres både fettsuging og et ansiktsløft samtidig. Dobbelthake hos unge kvinner der hvor huden ennå er av god kvalitet er det oftest tilstrekkelig å gjøre kun en fettsuging.

Les mer