Panneløft løfter lave øyebryn og glatter ut grove rynker i pannen og mellom brynene.

Hos noen, spesielt dem med tunge øyebryn og rynker mellom øyebrynene, kommer aldringstegn først til syne i pannen og rundt øynene. Disse personene kan ha stor glede av panneløft. Panneløft tar hovedsakelig sikte på å heve øyebrynene, fjerne rynkene som kan gjøre at man ser litt sint eller streng ut og glatte ut pannen.

Panneløft blir i de fleste tilfeller utført med tradisjonell kirurgisk teknikk. Da legges det et snitt fra øre til øre. Flere opplever denne metoden som omfattende, og det er vanlig med nummenhet og noe håravfall etter denne operasjonsmetoden.

Kikkhullsteknikk er en moderne metode som noen ganger blir brukt ved panneløft. Denne operasjonsmetoden gir små arr i hodebunnen, mindre grad av nummenhet og håravfall og minst like gode resultater som tradisjonelle åpne panneløft.

Fra begynnelsen av 90-tallet startet man med kikkhullsteknikk ved nedsunken panne/bryn. Fordelen med denne operasjonsmetoden er at den kun gir små arr i den hårete delen av hodet som derfor ikke er synlig. I tillegg til å løfte øyebrynene og huden over øyelokkene, deler man også sintemuskelen der det er nødvendig. Man trenger da ikke Botox eller Restylane i dette området da virkningen er meget langvarig. Se også ansiktsløft.

Kilde: Aleris Colosseum-Nobel i Oslo, Aleris Drammen og Aleris Nesttun, Bergen