Både hos voksne pasienter og barn er den mest vanlige plastikkirurgiske behandling av det ytre øret behandling for utstående ører. Hos små barn gjøres dette i narkose på offentlige sykehus, mens utstående ører hos voksne behandles på private klinikker i lokalbedøvelse. Operasjonen etterlater et arr på baksiden av øret, men det blir plassert slik at det blir svært lite synlig.

Sjeldnere korrigeres store hull eller «avrevne» hull i ørene etter bruk av ørepynt.

En korrigering av utstående ører gir ørene en bedre form og de blir liggende tettere inntil hodet. En slik operasjon er vanlig både blant barn og voksne.

De som har utstående ører mangler vanligvis en ekstra fold i brusken som på fagspråket kalles for antihelix. Dette gjør at øret virker stort og utstående. En del barn blir dessverre ertet for utstående ører, og mange velger en lang hårfrisyre for å skjule ørene.

Ved en øreoperasjon omformes bruskskjelettet slik at øret får en naturlig form og derved blir stående mer inn mot hodet. Korreksjon av utstående ører er et hyppig forekommende inngrep som også utføres ved offentlige sykehus. Ventetiden er imidlertid ofte lang og det er sjelden voksne får tilbud om operasjon ved offentlig sykehus.

Etter operasjonen må du bruke bandasje rundt ørene og hodet i en uke. Det blir vanligvis ingen synlige arr etter øreoperasjon. Noe hevelse og misfarging av huden på forsiden av ørene er naturlig etter operasjonen og disse forandringene går gjerne tilbake etter én til to uker.

Hovedkilde: Aleris Colosseum-Nobel