Brystforstørrelse

Brystforstørrelse med silikon og eget fett
Kapsel ved brystforstørrelse
Bør jeg opereres på nytt ved kapsel i brystet?

Brystreduksjon

Kan jeg amme etter brystreduksjon?
Brystreduksjon eller fettsuging?

Brystforstørrelse

Brystforstørrelse med silikon og eget fett

Hei! Jeg har et spørsmål angående brystforstørrelse med eget fett. Jeg har allerede implantater fra før av, men jeg har veldig lav fettprosent rundt protesene. Jeg lurte på om det er mulig å ta fett fra for eksempel magen og inn i brystene selv om jeg allerede har silikon?
Svar fra dr Børge Davik:

Hei!

Takk for din henvendelse! Ja, det er absolutt mulig å flytte fett til brystene også når du har silikon fra før. Da vil du få en rundere og mer naturlig fasong på brystene. Jeg tar gjerne imot deg for en gratis konsultasjon på Aleris Sykehus Frogner i Oslo. For timebestilling ring 22 54 11 45.

Vennlig hilsen
Børge Davik
Spesialist i plastikkirurgi ved Aleris Sykehus Frogner
www.aleris.no/plastisk-kirurgi

Kapsel ved brystforstørrelse

Hei, Jeg tok brystforstørrelse med silikon for noen år siden. Jeg fikk betennelse etter operasjonen og etter et tag fikk jeg kapsel på høyere bryst. Da valgte jeg å fjerne protesene. Nå vurderer jeg å legge inn proteser på nytt, og lurer på om det er stor risiko for at jeg kan få kapsel igjen?

Svar fra dr Margareth Bruheim:

Hei,Margareth Bruheim, Plastikkirurg ved Aleris

Det vil alltid vera ei viss risiko for komplikasjonar etter operasjoner. Det kan bli ei blodansamling og det kan bli infeksjon i såret. Det er skjeldan at dette skjer, men vi opplever av og til at det skjer at ein pasient kan få slike komplikasjonar. Som regel er det ikkje ein spesiell grunn til at dette skjer. Dersom ein pasient  har auka blødningstendens vil vedkommande ha auka risiko for å få ei blodansamling og dersom ein pasiente har ein bakterieinfeksjon på operasjonstidspunktet vil det vera større risiko sårinfeksjon. Det vil og vera større risiko for sårinfeksjon dersom det blir veldig stramt og dårleg blodsirkulasjon når ein lukker eit sår.

Etter ein infeksjon i eit bryst er det større risiko for å få kapseldanning rundt eit implantat. Mange seier at ein må venta minst 3 månader før ein legg inn implantat på nytt, medan andre meiner det bør gå endå lenger tid. Vi ser at det kan vera større risiko for å få kapsel på nytt dersom ein har hatt det tidlegare.  Det betyr ikkje at det er sikkert at du vil få kapsel på nytt, men det vil vera litt større risiko.

Margareth Bruheim

Bør jeg opereres på nytt ved kapsel i brystet?

Hei.
Jeg har et spørsmål om kapseldannelse ved brystoperasjon. Jeg opererte meg i 2016 og merker at jeg har fått kapseldannelse i venstre bryst, men ikke i høyre. Kan en operasjon være det beste i mitt tilfelle og er det veldig stor sjanse for at jeg får det igjen om jeg skulle operere meg på nytt? Brystet «plager» meg i periodevis, men ikke alltid. En del når jeg har gangsperr etter trening. Er mer ubehag enn smerte.

Svar fra dr Knut Skolleborg:

Hei,

Takk for din henvendelse! Hvis kapseldannelsen ødelegger fasongen på brystet eller er smertefull vil det kunne være fornuftig å operere. Bestill gjerne time for vurdering slik at vi får se på deg og kan gi deg en anbefaling.

Det vil alltid være en liten risiko for at du kan få en ny kapsel etter operasjon. Dette vil du få mer informasjon om dersom det blir aktuelt med operasjon.

Vennlig hilsen
Knut Skolleborg
Spesialist i plastikkirurgi ved Aleris Sykehus Colosseum-Nobel
www.aleris.no/plastisk-kirurgi

Brystreduksjon

Kan jeg amme etter brystreduksjon?

Hei😊

Jeg er veldig interessert i å ta en brystreduksjon hos dere selvom jeg ikke er ferdig med barn.
Jeg vet det er anbefalt å vente men må si at jeg plages veldig med brystene mine og syns det var mer utfordrende enn lettvint å amme førstemann på grunn av så store bryster at jeg måtte bruke 2 hender ved å amme, eller ligge i en seng for å få dette til.

Mine spørsmål er derfor om dere fortsatt fraråder å vente? Jeg vet uansett at jeg ikke kommer til å få et barn til på flere år. Jeg lurer også på BMI grensen deres, jeg er høy men har fortsatt noen kg ekstra etter forrige graviditet, samt en del muskler.

Svar fra dr Margareth Bruheim:

Hei,Margareth Bruheim, Plastikkirurg ved Aleris

Etter ein brystreduksjon kan det vera vanskeleg å få til amming.  Det kan bli for lite mjølk slik at ein må gi flaske i tillegg. Ein anbefaler ofte å vente med brystreduksjon dersom det er ønskeleg å kunna amme. I ditt tilfelle må du vurdere sjølv om det vil vera eit problem for deg å evt ikkje få til å amme eit nytt barn.  BMI-kravet for å få godkjent ein brystreduksjon på medisinsk grunnlag og få operasjonen innanfor det offentlege eller dekka av forsikring er i følge nasjonal prioriteringsveileder  27.  Ventetida på operasjon etter konsultasjon vil vanlegvis vera 2-3 veker, men kan variere litt fordi enkelte tidspunkt er meir populære og blir oppbestilt tidlegare. Dersom det er ønskeleg med vurdering eller meir informasjon er du velkommen til ein uforpliktande konsultasjon.

Margareth Bruheim

Brystreduksjon eller fettsuging?

Hei
Jeg har i endel år vurdert brystreduksjon, men jeg har problemer med klaustroforbi og er redd jeg får panikk i tiden etter med bandasjen osv. Lurer derfor på om det er mulig gå bare fettsuge brystene? har 80 G og hadde blitt lykkelig om jeg bare kom ned en størrelse eller to uten operasjon.

Svar fra dr Kenneth Chiu:

Hei, 

Det er mulig men det er avhengig av utgangspunktet, og her er det viktig med en god individuell vudering i forkant. Jeg vil anbefale at du bestiller time for en gratis konsultasjon slik at vi får se på deg. Da kan vi anbefale deg en riktig behandlingsplan ut fra dine forutsetninger.

Velkommen!

Vennlig hilsen
Kenneth Chiu
Spesialist i plastikkirurgi ved Aleris Sykehus Colosseum-Nobel