Brystforstørrelse med silikonimplantat med snitt gjennom armhulen er en moderne og innovativ teknikk for forstørring av brystene. Med denne metoden kan plastikkirurgen forstørre brystene uten at du får et arr som er synlig ved brystpartiet. 

Illustrasjon brystforstørrelse snittPlastikkirurgen legger et snitt i armhulen og lager derfra en lomme for protesen. Dette gjøres ved hjelp av et endoskop, alltså kikkhullsteknikk med et kamera, slik at kirurgen hele tiden ser hvordan proteselommen ser ut inne i kroppen. På denne måten kan kirurgen lage en lomme for protesen med meget god presisjon. Silikonimplantatet føres inn gjennom det samme snittet i armhulen, og plasseres oftest bak den store brystmuskelen. Dette medfører mindre risiko for kapsel og det er også mindre risiko for at evnen til å amme et barn blir påvirket. Når protesen ligger bak brystmuskelen fungerer muskelen som en indre BH og holder protesen godt på plass. Brystet får en meget pen fasong og du unngår arr rundt brystvorten eller under brystet.

Endoskopisk brystforstørrelse via armhulen kan ha store fordeler for pasienter med mørk hud. Mørk hud har en tendens til å danne mindre pene arr, og dermed kan det være ønskelig å ikke risikere å få godt synlige arr på brystene.

Operasjonsmetoden utføres ved Aleris Sykehus Frogner og Aleris i Ålesund.