Brystforstørrelse med silikonproteser er den vanligste metoden innen plastisk kirurgi for kvinner som vil ha større bryster.

Brystproteser av silikon egner seg godt til brystforstørrelse på grunn av den gode fasongen og konsistensen. Silikonprotesenes størrelse og form kan tilpasses etter kvinnens kropp og ønske. Dagens moderne silikonproteser er av svært god kvalitet.

Brystproteser består av et relativt tykt ytre skall av silikon med glatt eller ru overflate. De er enten fylt med gel av silikon (silikonprotese) eller saltvann (saltvannsprotese). I de aller fleste tilfeller vil silikonprotese være førstevalget ved brystforstørrelse på grunn av fasong og konsistens.

Kilde: Aleris Colosseum

Se forventet resultat av en brystforstørrelsebrystforstørrelse før og etter

Nå har du muligheten til å se det forventede resultatet av en brystforstørrelse. Aleris Colosseum og Aleris Sykehus Frogner (begge i Oslo) tilbyr forundersøkelse med Vectra 3D, et unikt bildesystem som kan vise et forventet resultat av en operasjon.

Vectra 3D er et bildesystem som tar bilder av brystene i 3D og ved hjelp av et avansert dataprogram kan man vise et forventet resultat av en brystoperasjon.

Mange som kommer til vurdering for brystforstørrelse er usikre på hvilken silikonprotese de skal velge. Med dette hjelpemidlet er det lettere for kvinnen å ta et valg hun blir fornøyd med.

Før og etterbilder ved brystforstørrelse

I Norge er det ikke lov for sykehus eller klinikker som tilbyr plastisk kirurgi å bruke før og etterbilder av pasienter i sin markedsføring. Derfor vil du heller ikke finne noe av dette på våre nettsider eller annen markedsføring fra oss. Når du kommer på en konsultasjon kan imidlertid de aller fleste av våre leger vise bilder fra tidligere pasienter.

Merknad til bestemmelsene i forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep (§ 5. Forbud mot bruk av pre- og postoperative bilder)

Med pre- og postoperative bilder menes bilder av personer som viser deres utseende før- og etter et kosmetiske inngrep, og på den måten viser resultatet av et kosmetisk inngrep. Forbudet innebærer at det for eksempel ikke kan brukes bilder som viser en person før og etter en fettsuging eller brystimplantatoperasjon. Bestemmelsen er imidlertid ikke til hinder for at det benyttes slike bilder under konsultasjon mellom helsepersonellet og potensiell kunde/pasienten. I denne sammenhengen kan bilder som viser forventet operasjonsresultat være hensiktsmessig informasjon i henhold til helsepersonelloven § 10.