Brystproteser av silikon dominerer markedet for brystforstørring totalt i dag; kun en brøkdel av brystimplantat er såkalte saltvannsproteser. Silikonprotesen vil i de fleste tilfeller også gi det beste kosmetiske resultatet ved brystforstørrelse.

Silikon

Silikon er en betegnelse på silisiumholdige polymerer. Silikonprodukter har en utstrakt anvendelse innen bl.a. elektronisk teknologi, emballasje, næringsmidler, bygningsindustri og medisin. Silikon til medisinsk bruk er en polymer av dimetylsilioksan.

Naturlig silikon

Silikon finnes overalt i naturen. Av matvarer inneholder grønnsaker og kornmat silikonmengder som kommer fra jord og sand. Silikon er også en vanlig ingrediens i puddinger, mineralvann og kakemikser.

Silikon er hyppig brukt i matvareemballasje, i vaskemidler, i hudpleiemidler og i leppestift. Silikon finnes i håndkrem, hårspray, narresmokker og tåteflaskesmokker.

Legemidler

Silikon finnes dessuten i en rekke legemidler, blant annet er mange tabletter omgitt med en silikonhinne som skal gjøre dem lettere å svelge. Legemiddelet «Minifom», som gis til spedbarn for å behandle ”3-måneders-kolikk” består av flytende silikon. Det samme gjelder flere naturlegemiddel mot blant annet oppblåst mage.

Sprøyter og sprøytespisser er ofte innsatt med silikon for å minske friksjonen. Det er regnet ut at en diabetespasient får i seg ca 5 ml flytende silikon per år av insulinsprøytene. Medisinske katetre, sonder og shunter er ofte laget av eller innsatt med silikon.

Silikon i medisinen

Flytende silikon har siden 1962 blitt sprøytet inn i øyet som behandling hos pasienter med netthinneavløsning. Foruten brystproteser er en rekke en rekke medisinske produkter laget av silikon. Det gjelder kunstige hjerteklaffer, tannimplantater, implantater til bruk i mellomørekirurgi, det ytterste laget på pacemakere, fingerledd, kne- og hofteproteser samt kunstige lukkemuskler og ereksjonsproteser hos menn. Det er derfor ikke spesielt overraskende at silikon finnes i blodplasma hos alle friske individer i vår sivilisasjon enten de har silikonproteser eller ikke. Mengden silikon i blodplasma er angitt å variere mellom 0,11 og 1,49 mg/liter. Silikon utskilles gjennom nyrene og den gjennomsnittlige mengde silikon som utskilles per døgn ligger mellom 11-78 mg. Det er derfor heller ikke overraskende at man finner silikonpartikler hos friske individer (uten silikonproteser) i de fleste organer (nyrer, lever, lunger, eggstokker, bukspyttkjertel, binyrer, hjerne etc).

Videre lesning

Her er snarveiene for deg som ønsker silikonpupper

Klinikkene benytter kun silikonproteser av høyeste kvalitet.

Silikon i Oslo – Aleris Colosseum-Nobel

Silikonpupper i Oslo – Aleris Frogner

Silikon i Bergen – Aleris Nesttun, Bergen

Silikonpupper i Stavanger – Aleris Colosseum Stavanger

Silikonpupper i Drammen – Aleris Drammen

Silikonpupper i Bodø – Aleris Bodø

Silikonpupper i Kristiansand – Aleris Kristiansand

Silikonpupper Bergen sentrum – Aleris Marken, Bergen

Silikonpupper – silikon i Trondheim – Aleris Solsiden

Silikonpupper (silikon) Stavanger – Aleris Hinna Park

Se forventet resultat av en brystforstørrelsebrystforstørrelse før og etter

Nå har du muligheten til å se det forventede resultatet av en brystforstørrelse. Aleris Colosseum og Aleris Sykehus Frogner (begge i Oslo) tilbyr forundersøkelse med Vectra 3D, et unikt bildesystem som kan vise et forventet resultat av en operasjon.

Vectra 3D er et bildesystem som tar bilder av brystene i 3D og ved hjelp av et avansert dataprogram kan man vise et forventet resultat av en brystoperasjon.

Mange som kommer til vurdering for brystforstørrelse er usikre på hvilken silikonprotese de skal velge. Med dette hjelpemidlet er det lettere for kvinnen å ta et valg hun blir fornøyd med.