Fettsuging brukes i dag synonymt med liposkulptur. Det er en kirurgisk behandlingsteknikk for fjerning av uønsket fettvev. Dette fett fjernes permanent; derfor omtales fettsuging også som permanent fettfjerning.

Fettsuging er ingen slankemetode, men en metode for å fjerne sjenerende fettansamlinger som er vanskelig å slanke bort. Man går ikke mye ned i vekt i forbindelse med denne behandlingen.

Fettsuging med Liposculpture Syringe (liposkulptur) er en skånsom metode for permanent fettfjerning. Denne metoden fjerner fettansamlinger på en svært nøyaktig måte, og resultatene er meget gode.

Fettsuging inngår i regel som en del av bukplastikk, der man fjerner overflødig hud på magen.

Kilder: Aleris Colosseum-Nobel og Aleris Sykehus Frogner

Liposkulptur: Liposculpture Syringe henspiller på bruken av sprøyte (syringe) for å samle opp det fettvevet som suges vekk. Med denne metoden har man bedre kontroll og oversikt over den mengden fettvev som fjernes (og fra hvor) enn metoder hvor det som fjernes samles opp i en stor beholder.

Fettsuging hos menn

Fettsuging er en av de plastikkirurgiske inngrep som er vanligst for menn. Andre plastiske operasjoner som menn velger er: operasjoner på øyelokk, neseoperasjon og brystreduksjon,

Fettsuging / liposkulptur / fettfjerning

Aleris Colosseum • Aleris Colosseum StavangerAleris DrammenAleris Nesttun, Bergen • Aleris Kristiansand & Sykehuset AgderAleris BodøAleris Sykehus på Frogner i Oslo, Marken i Bergen, Hinna Park i Stavanger og Tromsø

Videre lesning

Liposkulptur i kombinasjon med annen plastisk kirurgi

Når innsiden av lårene gnisser mot hverandre, vil fettsuging kunne hjelpe, men denne behandlingen alene vil kunne føre til at huden blir slappere. For å oppnå strammere lårhud, må fettsuging kombineres med såkalt lårplastikk (at kirurgen skjærer bort overflødig hud og fettvev).

 

Bukplastikk / mageplastikk

Aleris (Trondheim, Bergen, Oslo, Stavanger og Tromsø) • Aleris Colosseum (Oslo) • Aleris Colosseum Stavanger (Stavanger) • Aleris Drammen (Drammen) • Aleris Nesttun BergenAleris Kristiansand Aleris Bodø (Bodø)

Bukplastikk (mageplastikk) er ikke noen slankemetode. Inngrepet fjerner i prinsippet kun hud som er til overs. Samtidig fjernes også noe av det fettvevet som ligger rett bak huden. Det fettvevet som er inne i selve magen vil ikke påvirkes av operasjonen.

Les mer om bukplastikk

 

Fettsuging eller mageplastikk?

Noen ganger kan man være i tvil om det er mageplastikk eller fettsuging som er riktig inngrep. Her er en oversikt som kan være veiledende.

  1. Ren fettsuging
    Egner seg best hvis det er isolerte fettdepoter uten stor overvekt eller mye overflødig hud. Er det mye overskuddshud, vil det være begrenset hvor mye huden kan trekke seg sammen. Alderen vil også være avgjørende da en yngre person har mer elastin / collagen i underhuden enn en som er eldre. Har du passert 60, hender det at en ren fettsuging gir et noe skuffende resultat.
  2. Liten bukplastikk
    Hvis det er moderat overskuddshud i nedre del av magen, eventuelt et keisersnittarr hvor overskuddshuden velter seg over, kan en liten bukplastikk kanskje være det beste alternativet. Da fettsuger man hele magen først og fjerner deretter overskuddshud og fett under navlen. Navlen flyttes ikke. Arret kan ofte legges svært lavt, gjerne ved eller like innenfor det behårede området i pubes.
  3. Stor bukplastikk
    Ved større hudoverskudd vil det ikke være tilstrekkelig med en liten bukplastikk. Da må man sette igjen navlen som en ”blomst på stilk” og trekke huden i den øvre del av abdomen ned som en gardin over navlen. Navlen tas deretter ut i ny åpning i huden som er strukket nedover. Ved en full bukplastikk løser man huden ut mer i øvre del av magen (spesielt i midtlinjen over navlen). Denne øvre huden strammes da opp på en bedre måte. Av og til er det nødvendig å lage et snitt oppover i midtlinjen for å få strammet opp huden tilstrekkelig (”fleur-de-lis”). Dette forsøker vi å unngå, da dette kan skape uhensiktsmessige arr i midtlinjen som kan være vanskelig å skjule, men noen ganger kan dette være nødvendig for et godt resultat.