Fettsuging av bryst hos kvinner

Fettsuging av kvinners bryst gjøres sjelden som eneste inngrep. Imidlertid er det vanlig at dette gjøres samtidig med en brystreduksjon.

Fettsuging av bryst hos menn

Gynekomasti betyr mannlig brystutvikling. Behandlingen (brystreduksjon) er fettsuging av brystkassen og deretter i samme inngrep fjerning av selve brystkjertelvevet. Dette gjøres via et snitt i nedre del av brystvorta.

Fordelen med fettsuging framfor vanlig kirurgi ved mannlig brystutvikling er at man unngår lange, ofte skjemmende arr og at risikoen for uønskete konturforandringer (søkk, inndragninger og ujevnheter) er liten.

Hudoverskudd er sjelden noe problem dersom det ikke foreligger allerede før operasjonen. Brystene hos menn inneholder i tillegg til fettvev oftest av en komponent med kjertelvev. Dersom kjertelvev utgjør en vesentlig del av brystet, bør dette fjernes samtidig for å oppnå et godt resultat. Fettsugingen gjør imidlertid at kjertelvevet kan fjernes via et lite snitt i kanten på brystvorten og arret etter dette blir i de fleste tilfeller lite synlig.

Det er i regelen vanskelig å på forhånd bestemme hvorvidt det er tilstrekkelig bare å suge ut fett eller om man i tillegg må fjerne kjertelvev. I praksis vil det derfor være slik at man først når fettvevet er sugd bort vil se / kjenne hvor mye kjertelvev som er igjen og man tar da den endelige avgjørelsen om det er nødvendig/ønskelig å samtidig fjerne kjertelvev.

Fettsuging / liposkulptur / fettfjerning

Aleris Colosseum-Nobel • Aleris Colosseum StavangerAleris Drammen Aleris Nesttun, Bergen • Aleris Kristiansand & Sykehuset AgderAleris Bodø • Aleris Sykehus i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø