Den Lille Hudpleieskolen

Del 1: Forberede

Rens huden morgen og kveld.

Mange lurer på hvorfor de også må rense huden på morgenen. Om natta jobber kroppen mens du sover, og avfallsstoffer skilles ut gjennom huden.

Ta på hudvann.

Denne stabiliserer pH-verdien i huden etter at du har brukt rensen. Dermed kan huden med det samme ta til seg de aktive stoffene du tilfører i neste omgang, fremfor å jobbe med å få tilbake sin normale pH-verdi.

 

Del 2: Aktivere/Stimulere

Det er her det begynner å bli spennende! Målet er fortsatt en sunnere hud, men veien dit kan være svært ulik. Kviser? Pigmentflekker? Lite spenst og dårlig farge? Årsa
kene er mange.

To ting er viktig her: Redusere mengden døde hudceller. Her kan man bruke en egnet «skrubb», eller enda mer effektivt, en peeling.

Deretter må man tilføre aktive stoffer som har en virkning på huden. En dyr krem er ikke nødvendigvis en virkningsfull krem. Se på innholdet og mengden av aktive stoffer.

Ble dette vanskelig? Vi skreddersyr den riktige behandlingen til akkurat din hud slik at du kan nå målet.

 

Del 3: Beskytte og forebygge

Jeg pleier å anbefale alle å bruke solfaktor, eller rettere sagt UV-beskytter. Mange stusser på at man skal bruke dette også på vinteren, når det ikke er sol. Det man ønsker å beskytte seg mot, er ikke bare UVB-stråler, som man blir brun av, men også UVA som sørger for at huden eldes fortere. På denne måten forebygger man også aldringstegn.

En annen ting man også bør beskytte seg mot er frie radikaler som ødelegger cellene i huden. Disse frigjøres som følge av stress, dårlig søvn, forurensning, røyk, alkohol, sol.. osv. C-vitamin som smøres rett på huden er en sterk antioksidant som beskytter mot disse frie radikalene.