Huden består av tre lag; epidermis (overhuden), dermis (lærhuden) og subkutis (underhuden). Ved hudforbedrende behandlinger med Obagi, er det de to øverste hudlagene, overhuden og den såkalte lærhuden, som behandles.

ZO Skin Health og ZO Medical er serier med produkter som kan bidra til å opprettholde og gjenskape sunn hud ved å forberede, korrigere, stimulere, beskytte, kontrollere. I forhold til vanlige hudkremer som kun jobber på hudoverflaten, virker produktene fra ZO aktivt i både epidermis og dermis hvor de innvirker på fibroblastene som produserer kollagen og elastin.

Kremprogrammet er effektivt alene og som en virkningsfull hjelper i kombinasjon med ulike behandlinger, som for eksempel medisinsk peeling, laserbehandling og kirurgiske inngrep.

Solbeskyttelse

Av ytre årsaker som akselerer hudens aldring, er solen vår absolutt verste fiende. For å unngå solskader, anbefales det å vise varsomhet i solen og beskytte seg med en bredspektert solkrem. Det er også fordelaktig å forebygge hudens aldringsprosess ved bruk av antioksidanter som for eksempel C-vitamin.