Bena

Kroppen fordeler aldri fettvev på kroppen jevnt ”overalt”, og det kan gi utslag i opphopning av uønsket fett også på enkeltområder på bena. For eksempel på utsiden eller innsiden av lår og knær og i mindre grad på legger.

Slike problemområder på bena kan behandles ved å ta bort uønsket fettvev ved liposkulptur (fettsuging).

I tillegg er det noen som ønsker behandling for uønsket hårvekst eller sprengte blodkar på ben. Mengden hår på bena kan reduseres med flere behandlinger med hårlaser.

Sprengte blodkar som vises godt i huden kan av og til behandles effektivt ved hjelp av sklerosering, se skleroterapi.

Hos noen blir huden på innsiden av lårene slapp. Lårplastikk strammer inn denne overflødige huden. Overskudd av hud på lårene skaper også ofte sårhet i hud på grunn av gnisning. Den løse overskuddshuden på innsiden av lårene kan strammes opp ved en lårplastikk. Etter først å ha fettsuget området, skjærer man bort en hudkile fra foran i lysken og helt bak til folden under rumpen. Vi prøver å ikke stramme for mye for å hindre uhensiktsmessig drag på kjønnsorganer. Arrene vil lett skjules ved bruk av en shorts, og synes ikke i skjørt. Dersom man legger et snitt nedover låret, vil pasienten få arr som er vanskeligere å skjule.

Armene

Overskudd av hud på overarmene oppleves av mange som skjemmende og plagsomt. Dette kan korrigeres ved en overarmsplastikk. Ved denne operasjonen fettsuger man først. Deretter skjæres det bort en større eller mindre del av huden på overarmens innside – fra armhulen og ned mot albuen. Dette vil gi et arr som kan være vanskelig å skjule i kortermede plagg.