Magen er en sentral del av oss og vår figur. Overflødig hud på magen kan være både et praktisk og et kosmetisk problem. Hvis magen må «gjemmes og pakkes bort» i alle sammenhenger, kan det bli særdeles slitsomt i lengden. Dessuten vil et overskudd av hud på magen kunne gi et praktisk problem med hud som gnisser i mot hud, problematikk med svette i hudfolder, soppinfeksjoner osv.

Overskudd av hud på magen, slapp hud eller hud med strekkmerker kan være en følge av graviditeter, endret kroppsvekt eller et resultat av hormonelle forandringer. Noen ganger bidrar også økt fylde av underhudsfett på området rundt magen til problemet.

Hos kvinner er det især graviditeter som forårsaker overskudd av hud på magen, hud med strekkmerker osv. Kvinnelige pasienter som har en normal kroppsvekt er gode kandidater for bukplastikk.

Hos menn derimot er en typisk frembulende «ølvom» ikke bare overskudd av hud og underhudsfett, men like mye et resultat av økt innhold av det som er inne i selve magen. Slike pasienter er ikke gode kandidater for plastikkirurgi da overskudd av hud og underhudsfett ikke er hovedproblemet, men fylden av det som er innenfor bukveggen. Et plastikkirurgisk inngrep vil aldri kunne gjøre noe med det som er inne i selve magen. Derimot vil det hos noen menn allikevel være aktuelt med en full bukplastikk etter slanking og trening av muskulaturen i bukveggen, .

Full bukplastikk er ofte et kombinert inngrep hvor det både fjernes overskuddshud og gjøres liposkulptur (fettsuging) av underhudsfettet.

Les mer

Mer om fettsuging av mage

Fettsuging av mage er mest hensiktsmessig dersom pasienten har isolerte fettdepoter og samtidig ikke er altfor overvektig. Ved mye overflødig hud vil bukplastikk være den beste behandlingen. Dersom pasienten har mye overskuddshud, vil det være begrenset hvor mye huden kan trekke seg sammen. Alderen vil også være avgjørende da en yngre person har mer elastin / collagen i underhuden enn en som er eldre, og dermed blir huden til eldre personer mindre elastisk. For personer som har passert 60 år, hender det at en ren fettsuging gir et noe skuffende resultat.